Февруари '19
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28

Запознайте се с необходимите документи за съхранение на стволови клетки

Вижте пълните текстове на договорите, декларациите за информирано съгласие, медицинските въпросници, както и нашите разрешителни и сертификати

Вижте още

Вижте актуалните цени и финансови планове за съхранение на стволови клетки

Спестете с отстъпка за ранно записване, отстъпки за настоящи клиенти и при многоплодна бременност, или с новите пакетни услуги с МБАЛ "Надежда"!

Вижте още

Подробно за услугите ни: съхранение на стволови клетки на световно ниво

Разберете повече за предимствата, които отличават Биорегенерация от всички останали!

Вижте още

Нека си представим: откриваме супер ценни стволови клетки, които могат да спасяват живот, в момент, в който не са ни необходими, но бихме искали да има как да ги пренесем в бъдещето без да изгубим лечебните им свойства? Как е възможно да го направим?

Отговорът не е далеч от ума, ако помислим кой е един от най-щадящите методи за консервиране, който използваме в ежедневието си - чрез замразяване! В случая обаче имаме една ключова мисия - не просто да "приспим" клетките в зимен сън, но и да го направим по начин, който да направи събуждането им възможно - след 10, 15, 20 или дори 50 години!

Зад това просто наглед решение с годините опит са се развили напреднали технологии и все по-прецизни методи за получаване, обработка и замразяване на живи клетки.

Главните предизвикателства са максимално запазване на тяхната жизнеспособност и лечебни свойства, както и гарантиране на безопасността им за клинична употреба.

Любознателните ще намерят в тази част на сайта ни повече за кухнята на нашата работа и многобройните малки детайли, от които зависи годността и качеството на една съхранена единица стволови клетки за бъдещето.

Защото успешната процедура е много повече от един красив Сертификат за съхранение - успешната процедура е тази, при която при бъдеща нужда можем реално да разчитаме на съхранените стволови клети.

Етапи на процедурата

Основните етапи, през които минава една процедура за съхранение на стволови клетки, са следните:

 • Информирано съгласие от родителите и подписване на договор
 • Вземане и етикетиране на проба за получаване на стволови клетки - кръв от пъпна връв / тъкан от пъпна връв/ млечен зъб
 • Транспортиране на пробата до лабораторния комплекс на банката
 • Приемане и регистриране на пробата и оценка на годност за последваща обработка
 • Специализирана лабораторна обработка - специфична за всеки тип клетки, вкл. оценка за годност за замразяване
 • Подготовка за замразяване и замразяване
 • Задължителни и допълнителни изследвания за качество и безопасност
 • Анализина годността и освобождаване на пробата за постоянно криосъхранение
 • Издаване на Сертификат и доклади с резултати
 • Контролирано криосъхранение при ултраниски температури
 • Предоставяне за лечение при поискване


Нещо, с което родителите не винаги са запознати при избор на банка за стволови клетки, е че конкретните методи и технологии, използвани от различните банки могат да се различават в значителна степен по своята прецизност и ефективност.

За сравнително малка част от тези бързоразвиващи се дейности има конкретни законови изисквания, но с течение на времето се е наложил набор от добри практики, които уважаваните банки са въвели в макисмална степен в своите стандартни процедури. Международните организации, посветени на трансплантациите и биобанкирането имат важна роля в това банките да са запознати с най-добрите препоръчителни методи и технологии, които в най-висока степен гарантират качеството и безопасността на съхраняваните проби.

Българите сме израсли като народ, който притежава здравословна доза скептицизъм -изпозлвайте го, за да проучите всички немаловажни подорбности, които се крият зад кулисите на услугата, която планирате да изберете.
Защото дяволът е детайлите и малкият камък обръща колата, а в тази област обикновено няма възможност за втори дубъл, ако нещата не протекат по правилния начин!